Način pripreme
Mesni bujon se sipa u veliku posudu, poklapa se i zagreva se 4 minuta na 600 vati.
Teleći jezik se opere, osuši se i stavlja se u vrući bujon. Dodaju se lovorov list, luk isečen na četiri dela, karanfilić, zrna bibera i cele šargarepe, koje su prethodno očišćene).
Poklapa se i drži se 60 minut ana 600 vati.
Nakon toga jelo se ostavlja da odstoji 10 minuta.
Jezik se izvadi iz bujona, ohladi se hladnom vodom i oljušti se.
Seče se zajedno sa šargarepama na krugove i stavlja se u prethodno zagrejan tanjir.
U posudicu za sos se sipa 300 ml proceđenog bujona.
Dodajem se skrob rastvoren u malo hladne voe i drži se otklopljeno dva minuta na 600 vati, nakon toga se dobro promeša.
Začinjava se solju i biberom.
Na kraju se dodaje vino.
Jelo se servira sa kroketima od krompira.
Sos se servira odvojeno ili sa njime preliva jezik.