Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Teleći jezik sa vinskim sosom u mikrotalasnoj

Teleći jezik sa vinskim sosom u mikrotalasnoj

Mario NikolovMario Nikolov
Početnik
214
Teleći jezik sa vinskim sosom u mikrotalasnoj1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
62 min.
Ukupno
82 min.
Porcije
4
"Sosić uz ovu teletinu je veoma važan za celokupan ukus, zato ga nemojte preskočiti"

Potrebni sastojci

  • bujon - 3/4 litra, mesni
  • teleći jezik - 1 1/2 kg
  • lovorov list - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • karanfilić - 2 zrna
  • biber - 4 zrna
  • šargarepa - 2 komada
  • Za sos
  • bujon - 300 ml, od telećeg jezika
  • skrob - 2 kašike
  • so
  • biber
  • crveno vino - 3 - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Mesni bujon se sipa u veliku posudu, poklapa se i zagreva se 4 minuta na 600 vati.

Teleći jezik se opere, osuši se i stavlja se u vrući bujon. Dodaju se lovorov list, luk isečen na četiri dela, karanfilić, zrna bibera i cele šargarepe, koje su prethodno očišćene).

Poklapa se i drži se 60 minut ana 600 vati.

Nakon toga jelo se ostavlja da odstoji 10 minuta.

Jezik se izvadi iz bujona, ohladi se hladnom vodom i oljušti se.

Seče se zajedno sa šargarepama na krugove i stavlja se u prethodno zagrejan tanjir.

U posudicu za sos se sipa 300 ml proceđenog bujona.

Dodajem se skrob rastvoren u malo hladne voe i drži se otklopljeno dva minuta na 600 vati, nakon toga se dobro promeša.

Začinjava se solju i biberom.

Na kraju se dodaje vino.

Jelo se servira sa kroketima od krompira.

Sos se servira odvojeno ili sa njime preliva jezik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: