Način pripreme
1. Izvadite meso iz frižidera da odstoji jedan sat na sobnoj temperaturi i počnite sa garnirom, oljuštite i isecite krompir na tanke krugove, poređajte u pleh, rasporedite preko maslac i pospite maslinovim uljem i solju. Stavite u ugrejanu rernu na 190 stepeni dok ne dobije lepu zlatnu boju.
2. Za to vreme pripremite roštilj na ćumur, i čim se ugreje žar stavite rešetku na 10 cm od njih.
3. Teleće odreske, koji su već dobili sobnu temperaturu stavite na roštilj i pecite 1-2 minuta (da bi unutrašnjost bila sočna i roze) ili 6 minuta (srednje pečeni). Ne preporučuje se da ih prepečete, zato što meso postaje suvo i žilavo.
4. Dok se peče sa jedne strane, pomešajte maslinovo ulje, rastopljeni maslac, prstohvat soli i biber, i čim okrenete šnicle obilo namažite smesom gotovu stranu. Pecite i sa druge strane isto vreme i onovo okrenite samo na sekund, namažite i odmah izvadite na tanjire za serviranje. Ne preporučuje se da se meso više okreće, da se ne osuši.
5. U svaku porciju stavite dodatak od krompira i odmah servirajte stekove - tople i posute krupnijom soli, ona najviše odgovara ovoj vrsti mesa.
Prijatno!