Umak od krem sira i pečene paprike

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
18/04/2018
"Umak na naš način - sa omiljenom aromom pečene paprike i krem sira "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano287
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite vrstu crvene paprike, komad koji je mesnat. Oljuštite je i stavite u posudu zajedno sa svim ostalim sastojcima. Pasirajte u glatku konzistenciju i ostavite u frižideru na jedan sat da se stegne.

Ako želit da vaš umak ima elegantniji izgled možete da stavite u čašu ili posudu oblika po želji, i da ostavite u frižideru više vremena - bar 3-4 sata.

Posle okrećete posudu na tanjir u kome ćete servirati i tako će umak biti čvrst i tvrđi. U suprotnom servira se u posudici ako je konzistencija kremasta.

Pre serviranja pospite mlevenim lešnicima i ukrasite sa još listića bosiljka.

Servirajte sa prepečenim kriškama ili krekerima.

Prijatno!

Savet: Ako nemate lešnike, oni mogu da se zamene s bademima ili orasima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar