Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Umak»Umak od krem sira i pečene paprike

Umak od krem sira i pečene paprike

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Umak od krem sira i pečene paprike
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Umak na naš način - sa omiljenom aromom pečene paprike i krem sira"

Potrebni sastojci

  • krem sir - 200 g
  • topljeni sir - 500 g
  • paprike - 1 komad, velika, pečena
  • beli luk - 1 čen
  • lešnici - 1 kašike, fino mleveni + za posipanje
  • bosiljak - 4 - 5 listova, svež
  • sok od limuna - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Izaberite vrstu crvene paprike, komad koji je mesnat. Oljuštite je i stavite u posudu zajedno sa svim ostalim sastojcima. Pasirajte u glatku konzistenciju i ostavite u frižideru na jedan sat da se stegne.

Ako želit da vaš umak ima elegantniji izgled možete da stavite u čašu ili posudu oblika po želji, i da ostavite u frižideru više vremena - bar 3-4 sata.

Posle okrećete posudu na tanjir u kome ćete servirati i tako će umak biti čvrst i tvrđi. U suprotnom servira se u posudici ako je konzistencija kremasta.

Pre serviranja pospite mlevenim lešnicima i ukrasite sa još listića bosiljka.

Servirajte sa prepečenim kriškama ili krekerima.

Prijatno!

Savet: Ako nemate lešnike, oni mogu da se zamene s bademima ili orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: