Domaća pita od kiselog kupusa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
18/04/2018
"Traži se majstorluk za spremanje, inače sa jedenjem, obećavamo vam, nećete se sresti ni sa kakvim problemima "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano593
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 500 g
  • so - 1 kašika
  • sirće - 1 kašičica
  • voda - 500 ml
  • Za nadev
  • kiseli kupus - 1 velika kisela glavica ili dve manje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kupus na sitno i izdinstajte ga u ulju dok se blago ne zaprži. Od nabrojanih sastojaka zamesite testo koje se deli na jednake delove.

Svaki deo oblikujte u lopticu. Poređajte loptice u posudu za pečenje i prelijte ih obilno uljem. Ostavite testo da odstoji 10-15 minuta.

Uzmite lopticu testa i rasteglite je kao krug preko stolnjaka. Kada se razvuče u veliku koru, poliva se sa malo ulja i nekoliko kašika dobijenog nadeva.

Uvijte u rolat pomoću stolnjaka. Stavite rolat u posudu za pečenje namazanu uljem, oblikujući ga u puža. Tako se uradi i sa ostalim lopticama.

Ostavite zelnik da odstoji još 10 minuta i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. Poprskajte gotovu pitu vodom i prekrijte krpom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar