Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Jagnjeća sarmica»Sarma od pilećih džigerica

Sarma od pilećih džigerica

Sarma od pilećih džigerica
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Kod sarmice nije najvažniji preliv, već da uspete da sipate još, pre nego što ostali sve pojedu"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1kg
  • pirinač - 2 šolje
  • mladi luk - 1 vezica
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • himalajska so
  • nana
  • biber
  • piskavica
  • Za preliv
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • jaja - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite džigerice. Stavite ih u šerpu vodom savite da provri 10 minuta. Izvadite i isecite na kocke.

Sipajte malo maslinovog ulja u tiganja i propržite luk. Dodajte džigerice i začine. Nakon 2-3 minuta i pirinač. Zapržite dok ne postane prozračan.

Prebacite u posudu za pečenje i nalijte 6 šolja vode (možete da iskoristite vodu od džigerica u kojoj ste ih kuvali).

Zapecite u rerni dok ne uvri voda (ne čekajte da potpuno uvri, jer kad ga prekrijete, biće potrebno još 10 minuta da se peče i može pirinač da ostane suv).

Napravite preliv od jaja i mleka. Prelijte sarmicu i vratite u rernu.

Sarma od pilećih džigerica je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: