Seoska čorba od kupusa

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
20/04/2018
"Probajte i obećavamo vam da ćete poželeti još od ove ukusne čorbe od kupusa "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano397
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu se stavlja voda da provri i dodaje se isečen crni luk. Glavica kupusa se iseče na sitno i zaprži se sa isečenim prazilukom dok ne porumeni.

Sipa se u vrelu vodu i ostavlja da vri na tihoj vatri, dodaje se pirinač, začinjava se solju.

Kada se skuva pirinač pravi se zaprška - kiselo mleko se umuti sa žumancetom u ujednačenu smesu, dodaje se malo vode od supe i sipa se u šerpu uz neprestano mešanje.

Može da se začini čubrom, lovorovim listom, čenovima belog luka. Idealna je za pražnjenje tokom zimskih dana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar