Konzervisano ćureće meso

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
21/04/2018
"Tako rade predvidive domaćice - prvo stavljaju u tegle, posle u posudu za pečenje i hop - gozba je spremna za 30 minuta "
Priprema90 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno210 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano345
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ćureće meso
  • so - 20 g na 1 kg
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi.

Zatvori se u tegle i kuva bar 2 sata.

Obavezno pazite na zatvaranje tegli i izbor poklopaca, ima mnogo loše urađenih poklopaca - tanki zupci i loš silikon, koji se ne lepe dobro i postoji mogućnost da tegla eksplodira.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar