Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Kroasani»Mini kroasani sa čokoladom

Mini kroasani sa čokoladom

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
6413333
Mini kroasani sa čokoladom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Mini kroasani za manje od pola sata - najbolji predlog koji ćete dobiti danas"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 1/4 šolje
  • tečna čokolada
* merne jedinice

Način pripreme

Testo izvadite iz frižidera i stavite na nabrašnjenu površinu, tako da duža strana bude okrenuta ka vama. Razvijte testo u oblik pravougaonika, debljine oko 5 mm. Pomoću oštrog noža isecite trouglove, tako da mu strane budu 15 cm, a osnova 5 cm.

Svaki trougao stavite na nabrašnjenu površinu, tako da vrh trougla bude okrenut ka vama. Malo ga razvijte i u sredinu gornjeg dela trougla stavite tečnu čokoladu.

Uvijte svaki trougao, počevši od osnove ka vrhu. Poređajte kroasane u tavu sa papirom za pečenje, pa preko pokrijte plastičnom folijom.

Ostavite kroasane da se napune vazduhom i da duplo narastu. Rernu zagrejte na 190 stepeni. Umutite 1 jaje i 2 žumanceta sa mlekom. Premažite kroasane četkicom i pecite ih oko 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: