Zreo pasulj sa kobasicom u šerpi

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
22/04/2018
"Šta može da se uporedi sa ukusom nama svima omiljene klasike - pasulja s kobasicom "
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano834
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zreli pasulj se natopi uveče u hladnoj vodi. Ujutru se voda zameni novom, stavlja se jedna kašičica sode i pasulj se kuva tako 15 minuta.

Nakon toga se voda ponovo promeni, stavlja se malo ulja i pasulj se ostavlja da vri. Dodaju se isečeni na sitno šargarepa, paprika, mladi luk i celi čenovi belog luka.

Pasulj se ostavlja da se kuva. Malo pre nego što je gotov začinjava se solju, nanom, celerom, majčinom dušicom i sa nekoliko listova kalopera.

Kobasica se seče na kolutove i stavlja se u šerpu sa pasuljem. U tiganju se zagreva ulje i u njemu se zaprži brašno. Dodaje se i aleva paprika, a nakon nje i paradajz.

Zaprška se meša i nakon toga se dodaje u već gotovo jelo.

Pasulj se promeša i ostavlja da se krčka još 5 minuta. Po želji može da se stavi jedna ljuta paprika.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar