Zreo pasulj sa kobasicom u zemljanoj posudi

24/05/2018
"Poznat i voljen ukus, koji ima sačuvano specijalno mesto na našoj trpezi "
Priprema30 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno180 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano190
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g, zreo
  • ulje - 1/3 šolje
  • šargarepa - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad
  • luk - 1 glavice
  • mladi luk - 1 struk
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašiica
  • nana - 4 - 5 stuka sveža
  • nana - 2 prstohvata, suva
  • peršun - 3 struka, svež
  • kobasica - 3 parčeta, makedonska
* merne jedinice

Način pripreme

Operani pasuj prelijte hladnom vodom i kuvajte 30 minuta na vatri. Prospite vodu, sipajte oko 1 litar i 400 ml izvorske vode u glinenu posudu.

Dodajte šargarepu, isečenu na polumesec, sitno iseckan luk, zelenu papriku na trakice, 2-3 supene kašike ulja i pasulj. Kuvajte 1 sat sa poklopcem, stavite u hladnu rernu.

U tiganju ugrejte preostalo ulje i propržite kobasicu, isečenu na komade, nemojte ići do kraja. Prebacite kobasicu u posudu.

U istom ulju propržite sitno iseckan mladi luk, dodajte alevu papriku, promešajte i sipajte zapršku u pasulj. Dodajte sol po ukusu, sveži peršun i nanu, sitno iseckanu.

Kuvajte 20 minuta bez poklopca, dok pasulj ne omekša i izvadite.

Servirajte porciju, pospite sa još nane i komadićem kobasice.

Ukusno jelo! Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar