Bageti sa mocarelom

Bageti sa mocarelom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Poznaćete ih po mirisu, u ukus ćete se zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 250 g
  • suvi kvasac - 1 komad
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada bez jedno žumanca
  • brašno - 650 g
  • nadev
  • mocarela - 120 g
  • čubar
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U 100 ml toplog svežeg mleka pomešamo suvi kvasac sa šećerom i ostavljamo da nadođe. Odvajamo jedno žumance za premazivanje i sa odstalim sastojcima zamesimo srednje meko testo.

Ostavljamo na toplom da nadođe, posle delimo na jednake delove. Svaku loptu namazanim rukama oblikujemo elipsasto.

U sredinu stavljamo po dva komada mocarele i posipamo čubrom. Ivice učvrstimo i tako oblikujemo bagete.

Poređamo na rastojanju jedan od drugog, na papiru za pečenje, sa rubom na dole.

Nakon 20 minuta, drugog nadolaženja testa, namažemo žumanem i posipamo susamom.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Serviramo tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: