Način pripreme
Na dno velike đuvečare stavljamo ivice svinjskog i telećeg mesa. Dodajemo luk i šargarepu, oljuštene i isečene na kockice. Posipamo biberom, laevom paprikom, čubrom i solju.
Sve promešamo. Ako imate vremena lepo je da ostavite tako 1 sat da se meso začini.
Dodajte zamrznuti grašak i sipajte vodu. Voda treba sve da pokriva i da bude 2 prsta iznad.
Stavite đuvečaru u hladnu rernu i uključite na maksimum. Nakon jednog sata smanjite temperaturu.
Nakon još jednog sata proverite da li je meso gotovo, i proverite ukus. Ako je potrebno dodajte još soli ili začina.
Pomešajte brašno sa malo hladne vode i zgusnite jelo. Vratite u rernu na još 10-15 minuta i isključite.
Ostavite da se kuva u isključenoj rerni još jedan sat
Sporo kuvano jelo u glinenoj posudi je uvek mnogo ukusno! Glavno jelo servirajte toplo.