Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija od graška sa teletinom i svinjetinom u đuvečari

Janija od graška sa teletinom i svinjetinom u đuvečari

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Janija od graška sa teletinom i svinjetinom u đuvečari
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Janija, ali ne bilo kakva, nego sa dve vrste mesa i tajnim začinom svakog dobrog kuvara - merak"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g (komadići za kuvanje)
  • teleće meso - 400 g (komadići za kuvanje)
  • grašak - 800 g (zamrznut)
  • luk - 1 velika glavica
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • biber - 1 supena kašika
  • brašno - 2 supene kašike
  • biber - prstohvat
  • čubar - prstohvat
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Na dno velike đuvečare stavljamo ivice svinjskog i telećeg mesa. Dodajemo luk i šargarepu, oljuštene i isečene na kockice. Posipamo biberom, laevom paprikom, čubrom i solju.

Sve promešamo. Ako imate vremena lepo je da ostavite tako 1 sat da se meso začini.

Dodajte zamrznuti grašak i sipajte vodu. Voda treba sve da pokriva i da bude 2 prsta iznad.

Stavite đuvečaru u hladnu rernu i uključite na maksimum. Nakon jednog sata smanjite temperaturu.

Nakon još jednog sata proverite da li je meso gotovo, i proverite ukus. Ako je potrebno dodajte još soli ili začina.

Pomešajte brašno sa malo hladne vode i zgusnite jelo. Vratite u rernu na još 10-15 minuta i isključite.

Ostavite da se kuva u isključenoj rerni još jedan sat

Sporo kuvano jelo u glinenoj posudi je uvek mnogo ukusno! Glavno jelo servirajte toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: