Supa od kupusa sa telećim bujonom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
24/04/2018
"Jedinstveni predlog za ručak - topla supica sa hlebom i svežim kupusom "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano48
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • baget - 1 komad, integralni
  • kupus - 200 g
  • mladi luk - 2 struka
  • bujon - 1 kocka, teleći
  • maslac - 2 kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • tečna pavlaka - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Izdubimo baget i odvojimo sredinu sa strane. ISečemo koru na parčiće i zapržimo ih u šerpi zajedno s maslacem.

Dodajemo i mladi luk isečen na parčiće, a nakon toga i kupus isečen na tračice. Sipamo vodu, tek toliko da prekrije sastojke i stavljamo kocku bujona.

Kuvamo na tihoj vatri dok kupus ne omekša, povremeno dodajemo po malo vode. Kada kupus omekša, isključujemo ringlu i začinjavamo solju i biberom.

Sipamo i pavlaku, promešamo i ostavljamo tako na ringli oko 20 minuta.

Supu serviramo toplu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar