Sicilijanski hlepčići

Sicilijanski hlepčići
Fotografije: Vannq88
1 / 3
24/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema80 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno120 min.
"Ukusni hlepčići, od kojih svaki zalogaj podseća na sunčanu Siciliju"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo rastvaramo kvasac u mleku, po želji možemo dodati prstohvat šećera.

Prosejemo brašno i sipamo kvasac u njega, dodajemo i ulje, i zamesimo testo.

Ostavljamo da nadođe na toplom oko 2 sata, pokrivemo vlažnom krpom.

Kad bude gotovo, podelimo ga na jednake delove i od svakog razvučemo koru, trudimo se da bude tanka. Namažemo je pastom od paradajza, pireom ili ljutenicom, stavljamo obilno masline, koje smo sitno iseckli i odvojili od koštica.

Isečemo i beli luk sitno, i obilno pospipamo koru. Uvijamo je i pravimo puževe, gledamo da sve ivice ostanu dole.

Ponovo posipamo belim luukom i namažemo uljem i malo vode.

Da bi lepše izgledali možemo da zabodemo na vrh po jednu maslinu. I tako u sve hlepčiće.

Pečemo na 200 stepeni oko 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: