Način pripreme
1. Isecite pileći file na kockice, a džigerice očistite od mogućih žilica i krvnih sudova. Potopite ih u dve vrste vina, lovorov list i zrna belog bibera. Čim dobiju sobnu temperaturu, renutka kad stavite ih na umerenu vatru 12 minuta, od trenutka kad provru.
2. Ocedite od tečnosti i stavite u blender, zajedno sa mekim maslacem, ljutim paprikama ili svežim kajenskim paprikama, brendijem i solju.
Sve sameljite da dobijete finu konzistenciju.
3. Začinite biberom i dodajte još soli, ako je potrebno, i stavite u frižider na 6 sati da se lepo stegne.
Pre sevriranja ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi i servirajte sa prepečenim kriškama.
Savet:
Ako želite da vaš namaz bude lakši, smanjite količinu maslaca. Male kajenske paprike su mnogo ljute, zato ako ih pripremate prvi put probajte samol jednu, i posle možede dodati još po ukusu.