Pikantni namaz sa ljutim paprikama

24/04/2018
"Specijalan predlog za one koji vole pikantnija zadovoljstva - namaz sa ljutim paprikama "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano159
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 200 g
  • pileći file - 100 g
  • belo vino - 150 ml + 150 ml, desertno
  • maslac - 90 - 100 g (na sobnoj temperaturi)
  • brendi - 30 g
  • ljute paprike - 2 komada, kajensi
  • lovorov list - 1 komad
  • beli bibier - 5 - 6 zrna
  • biber - po ukusu
  • so - 1/2 kašičice
  • hleb - prepečene kriške za serviranje
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite pileći file na kockice, a džigerice očistite od mogućih žilica i krvnih sudova. Potopite ih u dve vrste vina, lovorov list i zrna belog bibera. Čim dobiju sobnu temperaturu, renutka kad stavite ih na umerenu vatru 12 minuta, od trenutka kad provru.

2. Ocedite od tečnosti i stavite u blender, zajedno sa mekim maslacem, ljutim paprikama ili svežim kajenskim paprikama, brendijem i solju.
Sve sameljite da dobijete finu konzistenciju.

3. Začinite biberom i dodajte još soli, ako je potrebno, i stavite u frižider na 6 sati da se lepo stegne.

Pre sevriranja ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi i servirajte sa prepečenim kriškama.

Savet:
Ako želite da vaš namaz bude lakši, smanjite količinu maslaca. Male kajenske paprike su mnogo ljute, zato ako ih pripremate prvi put probajte samol jednu, i posle možede dodati još po ukusu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar