Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Svež kupus sa heljdom i bulgurom

Svež kupus sa heljdom i bulgurom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Svež kupus sa heljdom i bulgurom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Kako se može spremiti nešto bez mesa, a da bude neverovatno ukusno - pa pogledajte kako"

Potrebni sastojci

  • kupus - 500 - 600 g
  • heljda - 1/2 šolje
  • bulgur - 1/3 šolje
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 100 g ili sos od paradajza
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šarena so - 1 kašičica
  • nana - 1 prstohvat
  • čubar - 1 prstohvat
  • ljuta aleva paprika - 1 prstohvat
  • so
  • biber - po želji
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus i luk isecite i stavite na ringlu sa 4 šolje vode.

Kada proključa, dodajte začine (bez ljute aleve paprike i maslinovog ulja), smanjite vatru i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 10 minuta.

Nakon toga dodajte prethodno oprane heljdu i bulgur.

Dodajte i paradajz (za recept je korišćen sos od paradajza za špagete iz prodavnice sa pečurkama i bosiljkom).

Ako je potrebno, sipajte još 1 šolju vode.

Malo pre nego što sklonite sa vatre, dodajte ljutu alevu papriku i malo maslinovog ulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: