Zeljanica sa koprivom i bulgurom

24/04/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Kako ćete znati da je proleće došlo, ako ne napravite ukusnu zeljanicu sa svežom koprivom "
Priprema35 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 1 kg
  • so - 1 prstohvat
  • voda - mlaka
  • za nadev
  • bulgur - 1 šolja
  • mast - 0 - 5 šolje
  • kopriva - 600 g ili zelje
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna, vode i soli zamesite srednje meko testo. Podelite ga na 9-10 lopte i razvijte u kore, koje ćete blago ispeći šporetu na drva.

Ocedite od vode očišćeno i oprano povrće, sitno ga iseckajte i prodinstajte ga sa polovinom ulja i malo vode. Dodajte bulgur i nastavite sa dinstanjem, dok ne omekša.

Ređajte kore u tavu, premazanu maslacem, tako da svaku koru poprskate uljem i stavite nadev. Pecite zeljanicu na šporetu, a ne u rerni.

Kada porumeni sa donje strane, okrenite ga. Poklopite zeljanicu ili je uvijte u krpu, da omekša. Poslužite je sa jogurtom ili kiselim mlekom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti