Gnezda od pirinča

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
25/04/2018
"Gnezda, ali od pirinča - ukusno i efektno "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano131
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo povrće i viršlu na sitne kocke. Zagrevamo ulje u tiganju i zapržio redom luk i paprike na po 2-3 minuta.

Dodajemo paradajz i čim pusti tečnost dodajemo i viršlu. Kada se ona blago zaprži dodajemo i pirinač. Ponovo zapržimo na kratko.

Nakon toga nalivamo vodu (2 šolje) začinjavamo solju i čubrom (po ukusu) i ostavljamo na srednjoj vatri da se krčka dok pirinač ne upije vodu i ne bude gotov.

Kada je pirinač gotov, sklanjamo sa ringle i dok je još vruć rasporedimo ga u lopte u 6 tanjira.

U sredini svake lopte od pirinča pravimo udubljenje u koje razbijamo po jedno jaje (pazimo da ne pobegne iz gnezda).

Tako oformljene tanjire stavljamo u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na 10-15 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar