Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pile punjeno pirinčem sa garnirom od krompira

Pile punjeno pirinčem sa garnirom od krompira

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Pile punjeno pirinčem sa garnirom od krompira1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Ovo ukusno punjeno pile može poslužiti kao poseban povod da okupite celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 veće pile
  • pirinač - 1 i 1/2 šolje
  • luk - 2 glavice
  • maslac - 2 kašike
  • suvo grožđe - 3 kašike
  • masline - 3 kašike
  • kikiriki - 3 kašike, prženi
  • biber - 1/2 kašičice
  • nana
  • soja sos
  • paradajz pire - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk propržite sa maslacem. Dodajte pirinač i pržite dok ne bude staklast. Dodajte suvo grožđe, masline, kikiriki i začine, bez soja sosa. Ako malo zagori, možete dodati i 1 kašičicu vode ili bujona. Sklonite sa vatre nakon 5 minta od stavljanja začina.

Pile operite i obilno ga premažite soja sosom (može i malo soli).

Napunite ga napravljenom smesom i ušijte ga. Ako vam ostane od nadeva, onda ga stavite oko pileta u tavi. Uzmite veću i dublju tavu.

Premažite je maslacem. U sredinu stavite napunjeno pile, a okolo rasporedite preostali nadev i oguljeni krompir, koje ste isekli na 1/2 cm širine i posipali solju. Sipajte vodu, gotovo napunite, pa stavite u rernu na oko 200 stepeni. Pecite, dok se pile ne prepeče, a krompir ne omekša.

Ako voda nije isparila i ima je još dosta, možete je rastvoriti sa 1-2 kašike brašna u malo vode, pa prelijte krompir, malo ga promešajte, da dobijete gust sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: