Pile punjeno pirinčem sa garnirom od krompira

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
47
11
326
25/04/2018
"Ovo ukusno punjeno pile može poslužiti kao poseban povod da okupite celu porodicu"
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano618
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk propržite sa maslacem. Dodajte pirinač i pržite dok ne bude staklast. Dodajte suvo grožđe, masline, kikiriki i začine, bez soja sosa. Ako malo zagori, možete dodati i 1 kašičicu vode ili bujona. Sklonite sa vatre nakon 5 minta od stavljanja začina.

Pile operite i obilno ga premažite soja sosom (može i malo soli).

Napunite ga napravljenom smesom i ušijte ga. Ako vam ostane od nadeva, onda ga stavite oko pileta u tavi. Uzmite veću i dublju tavu.

Premažite je maslacem. U sredinu stavite napunjeno pile, a okolo rasporedite preostali nadev i oguljeni krompir, koje ste isekli na 1/2 cm širine i posipali solju. Sipajte vodu, gotovo napunite, pa stavite u rernu na oko 200 stepeni. Pecite, dok se pile ne prepeče, a krompir ne omekša.

Ako voda nije isparila i ima je još dosta, možete je rastvoriti sa 1-2 kašike brašna u malo vode, pa prelijte krompir, malo ga promešajte, da dobijete gust sos.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar