Način pripreme
Luk propržite sa maslacem. Dodajte pirinač i pržite dok ne bude staklast. Dodajte suvo grožđe, masline, kikiriki i začine, bez soja sosa. Ako malo zagori, možete dodati i 1 kašičicu vode ili bujona. Sklonite sa vatre nakon 5 minta od stavljanja začina.
Pile operite i obilno ga premažite soja sosom (može i malo soli).
Napunite ga napravljenom smesom i ušijte ga. Ako vam ostane od nadeva, onda ga stavite oko pileta u tavi. Uzmite veću i dublju tavu.
Premažite je maslacem. U sredinu stavite napunjeno pile, a okolo rasporedite preostali nadev i oguljeni krompir, koje ste isekli na 1/2 cm širine i posipali solju. Sipajte vodu, gotovo napunite, pa stavite u rernu na oko 200 stepeni. Pecite, dok se pile ne prepeče, a krompir ne omekša.
Ako voda nije isparila i ima je još dosta, možete je rastvoriti sa 1-2 kašike brašna u malo vode, pa prelijte krompir, malo ga promešajte, da dobijete gust sos.