Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pile punjeno pirinčem sa garnirom od krompira

Pile punjeno pirinčem sa garnirom od krompira

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Pile punjeno pirinčem sa garnirom od krompira
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Ovo ukusno punjeno pile može poslužiti kao poseban povod da okupite celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 veće pile
  • pirinač - 1 i 1/2 šolje
  • luk - 2 glavice
  • maslac - 2 kašike
  • suvo grožđe - 3 kašike
  • masline - 3 kašike
  • kikiriki - 3 kašike, prženi
  • biber - 1/2 kašičice
  • nana
  • soja sos
  • paradajz pire - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Luk propržite sa maslacem. Dodajte pirinač i pržite dok ne bude staklast. Dodajte suvo grožđe, masline, kikiriki i začine, bez soja sosa. Ako malo zagori, možete dodati i 1 kašičicu vode ili bujona. Sklonite sa vatre nakon 5 minta od stavljanja začina.

Pile operite i obilno ga premažite soja sosom (može i malo soli).

Napunite ga napravljenom smesom i ušijte ga. Ako vam ostane od nadeva, onda ga stavite oko pileta u tavi. Uzmite veću i dublju tavu.

Premažite je maslacem. U sredinu stavite napunjeno pile, a okolo rasporedite preostali nadev i oguljeni krompir, koje ste isekli na 1/2 cm širine i posipali solju. Sipajte vodu, gotovo napunite, pa stavite u rernu na oko 200 stepeni. Pecite, dok se pile ne prepeče, a krompir ne omekša.

Ako voda nije isparila i ima je još dosta, možete je rastvoriti sa 1-2 kašike brašna u malo vode, pa prelijte krompir, malo ga promešajte, da dobijete gust sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: