Klasična Šah-mat torta korak po korak

26/04/2018
"Možemo da vas matiramo u dva poteza, ali više vodlimo da podelimo parče torte sa vama "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano662
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 175 g
  • brašno - 150 g
  • kakao - 25 g
  • cimet - 1/2 kašičice
  • za fil
  • kisela pavlaka - 800 g
  • šećer u prahu - 3 šolje
  • za glazuru
  • maslac - 125 g
  • šećer - 3 supene kašike
  • kakao - 1 1/2 supene kašike
  • esencija ruma - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru:

Mutite jaja i šećer 10 minuta (posudu stavite u toplu vodu). Dodajte brašno, kakao i cimet. Dobijenu smesu sipajte u kalup za tortu i pecite 30 minuta na 175 stepeni.

Za krem:

U posebnoj posudi umutite kiselu pavlaku sa 3 šolje šećera u prahu.

Za glazuru torte:

Promešajte maslac, šećer, 4 supene kašike kakaa i esenciju ruma. Vri 3 minuta.

Sastavljanje torte:

Koru poelite na 4 koncentrična kruga, koje ćemo uslovno nazvati 1, 2, 3 i 4 (1 je najmanji, a 4 je najveći). Na prvi red torte stavite 4 i 2. Prazna mesta između napunite dobro filom.

Na drugi red torte preko belolg fila poređajte 1 i 3 i ponovo prazna mesta popunite dobro filom.

Celu tortu namažite preostalom pavlakom i prelijte glazurom. Tortu ostavite u frižider da odstoji oko 12 sati.

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar