Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Crveni zubatac sa celerom i krompirom

Crveni zubatac sa celerom i krompirom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Crveni zubatac sa celerom i krompirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Crveni zubatac sa krompirom i celerom - nestrpljivi smo da je probamo"

Potrebni sastojci

  • crveni zubatac - 2 - 3 komada
  • krompir - 4 - 5 komada, poluskuvan
  • celer - 3 veze
  • maslinovo ulje
  • limun - 1 komad
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvajte do pola u slanoj vodi i naseckajte ga na kolutove. Krompir stavite na dno prethodno nauljenog pleha. Odozgo stavite polovinu celera. Nemojte da ga sečete.

Preko ležaja od celera i krompira stavite prethodno očišćene i začinjene ribe. Koristite so i sok od limuna. U unutrašnjost riba stavite kriške limuna.

Ribu prekrijte ostatkom celera. Pleh pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45-50 minuta.

Sklonite foliju, sklonite i gornji deo celera i poslužite crveni zubatac sa celerom i krompirom koji su ispod nje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: