Kolač sa milibrotom u kalupu za kuglof

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
24/04/2018
"Praktična domaćica ništa ne baca, jer zna 1001 način da spremi ukusne kolače "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano226
  • Pregledi tokom meseca33
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • milibrot - 1 komad
  • jaja - 6 komada, M
  • šećer - 1 šolja
  • sveže mleko - 700 ml
  • vanila - 1 kapsula
  • šećer - 4 kašike, za karamelizovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijajte jedno po jedno jaje u činiju i umutite ih mikserom. Zatim dodajte šećer.

Mikserom umutite jaja sa šećerom i vanilom, dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte sveže mleko i ponovo promešajte.

Karamelizujte šećer na dno kalupa za kuglof, u kome ćete praviti kolač.

Isecite milibrot na kriške, a zatim i njih na pola, za lakše ređanje. Poželjno je da ne bude previše mekan, a za racept smo koristili suv milibrot sa suvim grožđem, posipan šećerom, kupovni.

Korisite kalup za kuglof sa rupom ili pleh. Sipajte malo od smese u kalup. Zatim poređajte deo iseckanog milibrota. Ponovo sipajte smesu sa jajima.

Poređajte preostali milibort i ponovo prelijte. Ređajte tako, sve dok ne popunite kalup za kuglof. Milibrot treba da se natopi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne bude gotov. Kada se kolač ohladi, onda ga izvadite iz kalupa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar