Način pripreme
Razbijajte jedno po jedno jaje u činiju i umutite ih mikserom. Zatim dodajte šećer.
Mikserom umutite jaja sa šećerom i vanilom, dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte sveže mleko i ponovo promešajte.
Karamelizujte šećer na dno kalupa za kuglof, u kome ćete praviti kolač.
Isecite milibrot na kriške, a zatim i njih na pola, za lakše ređanje. Poželjno je da ne bude previše mekan, a za racept smo koristili suv milibrot sa suvim grožđem, posipan šećerom, kupovni.
Korisite kalup za kuglof sa rupom ili pleh. Sipajte malo od smese u kalup. Zatim poređajte deo iseckanog milibrota. Ponovo sipajte smesu sa jajima.
Poređajte preostali milibort i ponovo prelijte. Ređajte tako, sve dok ne popunite kalup za kuglof. Milibrot treba da se natopi. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne bude gotov. Kada se kolač ohladi, onda ga izvadite iz kalupa.