Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Medena srca sa suvim grožđem

Medena srca sa suvim grožđem

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Medena srca sa suvim grožđem
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
5
"Srce nam je možda medeno, ali je u potpunosti vaše - nemojte se suzdržavati da probate"

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 i 1/2 šolje
  • kakao - 2 kašike
  • med - 3 kašike
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanilin šećer - 1 kesica (može i druga aroma po želji)
  • suvo grožđe - 1 šaka
* merne jedinice

Način pripreme

Redom isipajte sve nabrojane sastojke u činiju i zamesite meko testo. Nakon toga razvijte testo u koru debljine oko 1 cm, pa pomoću kalupa isecite srca.

Poređajte ih u tepsiju, preko papira za pečenje, pa ih stavite u rernu na 180 stepeni.

Pecite dok ne budu gotovi - imajte u vidu da ako je rerna prethodno zagrejana, kolači budu gotovi za 10-15 minuta.

Dodajte malo brašna dok mesite, ako je potrebno.

Testo bude masno, pa je zato pri mešenju potrebno da se radna površina nabrašni.

Možete ukrasiti medenjake po želji ili ih konzumirajte bez ičega :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: