Pečena svinjska kolenica na češki način

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
29/04/2018
"Bonapeti.rs vas savetuje Kolenica na češki način se konzumira uz dobro ohlađeno češko pivo "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 022
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Beli luk isitnite sa malo morske soli i istrljajte kolenice. Luk oljuštite i isecite na kolutiće, tavu premažite maslinovim uljem ili samo suncokretovim uljem, pa rasporedite.

Krompir ogulite i isecite ga na kolutiće ili na tračice. Kolenice posipajte biberom i alevom paprikom i sa malo ulja, pa ih poređajte preko luka i pecite ih oko 30 minuta.

Izvadite tavu, dodajte krompir, posipajte malo soli i bibera. Prelijte pivom pa vratite u rernu da se sve peče oko 2 sata na 160 stepeni.

Česi vole da kolenice stave u tanjir, a krompir i sos da prebace u tiganj, pa dodaju vodu i da proključa, a onda da se kuvaju dok se ne dobije gusti sos, sličan grejvi sosu.

Dobijenim sosom prelijte kolenice i krompir. Po želji, posipajte preko peršun.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar