Ređane ćuftice sa krompirom i pavlakom

29/04/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Dobro je da bude reda, ali još je bolje kada su poređane ćuftice prelivene pavlakom "
Priprema40 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno120 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 164
  • Pregledi tokom meseca342
  • Pregledi tokom desmice112
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 400 g
  • so - 2 kašičice
  • kačkavalj - 200 g
  • Za ćuftice
  • svinjsko mleveno meso - 800 g
  • hleb - 2 kriške
  • luk - 1/2 glavice
  • so - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 - 3 prstohvata
  • jaja - 1 komad
  • Za sos
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • sveže mleko - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i skuva u posoljenoj vodi. Ocedi se i ostavlja da se potpuno ohladi, nakon čega se iseče na kolutiće.

U posudu za mešenje se stavlja mleveno meso, nadrobi se hleb, luk se iseče na sitno, začini se začinima i razbije se jaje. Zamesi se dobro i ostavlja se na hladnom da odstoji 30 minuta.

U okruglu posudu za pečenje srednje veličin na dno i zidove se poređa deo kolutića krompira.

Od mlevenog mesa se oforme srednje ćuftice, poređaju se preko krompira, između njih se takođe poređaju kolutići krompira.

Odvojeno se u lončetu pomešaju pavlaka i sveže mleko. Njima se prelivaju ćuftice. Peku se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 1 sat, nakon čega se posipa narendanim kačkavaljem i dopeče se dok kačkavalj ne dobije lepu preplanulost.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar