Makarone punjene mlevenim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67703
29/04/2018
"E takvu đakoniju svako želi da proba, ali mi čuvamo recept specijalno za vas "
Priprema25 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 402
  • Pregledi tokom meseca73
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • makarone - 1/2 paketa, krupne
  • mleveno meso - 500 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crvene paprike - 300 g, pečene i oljuštene
  • paradajz - 1 flaša, konzerviran, mleveni
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak
  • ulje
  • so
  • biber
  • ljuta aleva paprika - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo makarone, ali ne potpuno.

Kuvamo ih nekoliko minuta manje od vremena napisanog na pakovanju. Treba da su blago tvrdi.

Zapžimo mleveno meso sa lukom isečenim na sitno, čenove belog luka, šargarepu narendanu na sitno rende, oljuštene i na sitno iseckane crvene paprike, ljutu alevu papriku, so, biber i bosiljak.

Na kraju dodajemo i konzervu samlevenog paradajza. Posipamo sa dosta bosiljka. Začinjavamo solju.

Čim provri sklanjamo s ringle.

Punimo makarone smesom i ređamo ih u posudu sa dnom koje se skida, u koju smo na dno sipali jedan prst smese sa nadevom.

Ređamo makarone u dva sloja, dok između dva sloja stavljamo deo nadeva. Završavamo odozgo sa ostatkom nadeva i pečemo na 180 stepeni oko 25 minuta.

Čekamo da se dobro ohlade i sklanjamo prsten sa posude.

Garniramo i serviramo.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar