Uskršnja jagnjetina, pečena sa nadevom od spanaća

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
30/04/2018
"Koliko god da tražite, ukusnije jagnjeće pečenje nećete naći "
Priprema30 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno210 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano201
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće plećke - 2 komada
  • spanać - 2 šake, listovi
  • sveža nana - 4 - 5 strukova, za nadev
  • suva nana - po ukusu, za trljanje mesa
  • mladi beli luk - 140 g
  • beli luk - 2 - 3 čena, star
  • biber - po ukusu
  • ruzmarin - 4 supene kašike, suv
  • maslac - 70 g
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • belo vino - 200 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Dobro opeite i osušite jagnjeće plećke. Uz pomoć oštrog noža napravite duboke proreze u vidu džepa sa obe strane plećke, tamo gde je sloj mesa deblji i gde to može da se izvede. Meso lepo natrljajte biberom, ruzmarinom, suvom nanom i malo soli.

2. Iseckajte i pomešajte spanać, mladi beli luk i svežu nanu, posolite i tako pripremljen nadev stavite u džepove. U svako parče stavite komadić maslaca i krupnije isečen čen belog luka.

Dobro učvtstite džepove da nadev dobro stoji unutra u njima. Ako vam je ostalo nadeva sitavite ga oko plećki.

Stavite jagnjetinu u veliki pleh i prelijte smesom od maslinovog ulja, vinom, oko 120 ml vode i solju. Odozgo poređajte komadiće maslaca, ako vam je ostalo.

3. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 20 minuta, da se uhvati lepa korica, nakon toga smanjite rernu na 180 stepeni i uvijte pleh aluminijumskom folijom. Pecite tako 2 sata i 20-30 minuta, sipajte tečnost (vino/vodu) ako je potrebno.

4. Skinite foliju i pecite dok ne dobijete apetitnu koricu. Jagnjetinu servirajte na prazničnoj trpezi u društvu krompira, sveže salate i lepog crnog vina.

Prijatno i živeli!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar