Način pripreme
1. Umutite jaja sa šećerom na mekan krem. Sipajte rastopljeni maslac, pavlaku, sok od pomorandže i kakao, i nastavite da mutite.
2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo u delovima u smesu, i mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu.
3. Sipajte u namazan i brašnom posut pleh u tankom sloju, 1, 5 cm i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta, ili proverite čačkalicom za zube.
Ostavite kolač da se ohladi i počnite sa pripremom krema.
4. Pomešajte mleko i pavlaku, odvojite 120 ml, a preostalu količitu stavite na umerenu vatru da se ugreje. U odvojenoj količini rastvorite skrob, mutite dobro da nema grudvica.
5. U šerpu na umerenoj vatri stavite šećer i karamelizujte ga dok ne dobije tamnozlatnu boju. Lagano sipajte toplo mleko sa pavlakom, neprestano mešajte žicom. U početku će se stvoriti komadići karamela, ali nemojte da brinete - rastopiće se u tečnosti.
6. Smanjite malo vatru i sipajte skrob, mešajte intezivno oko 5-6 min dok se krem ne zgusne.
7. Sipajte preko kolača i ostavite da odstoji 2-3 sata pre nego što ga isečete i servirate.
Po želi možete ukrasiti rendanom čokoladom.
Neka vam je slatko!