Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa kakaom, bademom i kremom

Kolač sa kakaom, bademom i kremom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5871922k129
Kolač sa kakaom, bademom i kremom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
07/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Neki kolači su napravljeni da budu pojedeni do poslednje mrvice"

Potrebni sastojci

  • za smesu za kolač
  • brašno - 130 g
  • bademi - 30 g, neoljušteni, mleveni, sirovi
  • ulje - 60 ml, suncokretovo
  • sveže mleko - 60 ml
  • šećer - 130 ml, braon
  • kakao - 20 g, gorak
  • prašak za pecivo - 2 kašičica
  • bademi - 20 g, lističi
  • so - 1 prstohvat
  • za krem
  • sveže mleko - 350 ml
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 2 supene kašike
  • brašno - 40 g
  • vanila - 1 komad
  • rum - 1 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa pripmom krema. U šerpu sipajte sveže mleko, dodajte celo jaje i šećer. Mutite 5 minuta žicom.

Stavite posudu na vatru i mešajte dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre, aromatizujte vanilom i supenom kašikom ruma. Ostavite krem da se ohladi potpuno.

U posudu sipajte braon, dodajte jedno jaje i mutite mikserom dok ne dobijete gladak rkem. Lagano dodajte sveže mleko i ulje. U drugoj posudi pomešajte brašno, mlevene bademe, prašak za pecivo, kakao i prstohvat soli.

Pomešajte dobro suve sastojke. U porcijama ih dodajte u tečnu smesu, mešajte mikserom na najnižoj temperaturi. Dobijena smesa je mnogo gusta i lepljiva. Obložite kalup 20 cm sa ivicama koje se skidaju, papirom za pečenje.

Sipajte polovinu smese i poravnajte. Odozgo sipajte krem. Kašikom rasporedite preostalu polovinu smese za kolač. Nije potrebno da pokrijete krem skroz. Pospite listićima badema.

Pecite kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejaoj rerni sa ventilatorom oko 25-30 minuta. Gotov kolač sa kakaom, bademom i kremom pospite šećerom u prahu i ostavite na rešetku da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: