Način pripreme
Počnite sa pripmom krema. U šerpu sipajte sveže mleko, dodajte celo jaje i šećer. Mutite 5 minuta žicom.
Stavite posudu na vatru i mešajte dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre, aromatizujte vanilom i supenom kašikom ruma. Ostavite krem da se ohladi potpuno.
U posudu sipajte braon, dodajte jedno jaje i mutite mikserom dok ne dobijete gladak rkem. Lagano dodajte sveže mleko i ulje. U drugoj posudi pomešajte brašno, mlevene bademe, prašak za pecivo, kakao i prstohvat soli.
Pomešajte dobro suve sastojke. U porcijama ih dodajte u tečnu smesu, mešajte mikserom na najnižoj temperaturi. Dobijena smesa je mnogo gusta i lepljiva. Obložite kalup 20 cm sa ivicama koje se skidaju, papirom za pečenje.
Sipajte polovinu smese i poravnajte. Odozgo sipajte krem. Kašikom rasporedite preostalu polovinu smese za kolač. Nije potrebno da pokrijete krem skroz. Pospite listićima badema.
Pecite kolač na 180 stepeni u prethodno ugrejaoj rerni sa ventilatorom oko 25-30 minuta. Gotov kolač sa kakaom, bademom i kremom pospite šećerom u prahu i ostavite na rešetku da se ohladi.