Raskošan čokoladni flan

30/04/2018
"Ponekad je raskošni čokoladni flan sve što nam je potrebno, da se osećamo srećno "
Priprema15 min.
Kuvanje130 min.
Ukupno145 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano195
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • jaja - 4 komada
  • kakao u prahu - 3 supene kašike, pune /100% prirodan/
  • vanila - 1 štapić
  • kora od pomorandže - od 1/4 voćke
  • esecija ruma - 2 kapljice
  • šećer - 160 g
  • za karamel od pomorandže
  • sok od pomorandže - od 1/2 voćke
  • šećer - 100 g
  • za ukras
  • šlag - po želji
  • kore od pomorandže - ušećerene
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte mleko sa štapićem vanile - rascepljenim, i kapljicama ruma. Ostavite da se krčka na tihoj vatri da se dobro aromatizuje, i posle skinite da se ohladi.

Umutite jaja žicom zajedno sa šećerom i kakaom. Treba da budu tečni, ali nikako penasti ili mekan krem, zato nije preporučljivo da koristite mikser.

Sipajte ih u mleko, izvadite štapić vanile iz mleka i koru od pomorandže, dobro promešajte.

Za karamel pomešajte šećer sa sokom od pomorandže i stavite na vatru dok ne dobije zlatnu boju.

Rasporedite po dnu vatrodtalin čaši i ostvite da se malo ohlade.

Sipajte čokoladnu smesu preko karamela i stavite u pleh sa hladnom vodom tako da nivo dostiže do polovine čaša.

Pecite tako na pari na 130 stepeni 1 sat-sat i po, ili proverite čačkalicom za zube. S vremena na vreme stavljajte kockice leda u vodu.

Gotove flanove ostavite da se ohlade i stavite na 2 sata u frižider pre nego što servirate.

Servirajte ovaj raskošni desert sa ušećerenim korama pomorandže ili istim tavkim iz slatkog. Po želji ukrasite šlagom.

Neka vam je slatko!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar