Pikantna boranija

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pikantna boranija
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ovaj recept je sa grafita Hrana za dušu"

Potrebni sastojci

  • boranija - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • paprika - 1 komad, zelena
  • celer - 1 struk
  • kajenska papričica - 1 komad, ili po ukusu, suva
  • paradajz pire - 200 ml
  • aleva paprika - 1 kašika, ravna
  • šećer - 1 kašičica
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • so
  • biber
  • ulje - 80 - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

1. Luk, beli luk, kajensku papričicu, celer i zelenu papriku sameljemo u blenderu. Treba da se pretvori u kašicu.

2. Zapržimo u zagrejanom ulju na slaboj do srednjoj vatri 3-4 minuta. Dodajemo paradajz pire, šećer i alevu papriku i kuvamo još 1-2 minuta nakon čega stavljamo boraniju i zapržimo i nju lagano, neprekidno mešajući.

3. Začinjavamo solju i biberom i nalivamo toplu vodu (3 prsta iznad nivoa pasulja).

4. Kuvamo dok ne omekša i boranija ne bude gotova i dodatno začinjavamo sa suvom mirođijom.

Beleška: Ako je voda uvrela, dolivamo dodatno. Pitanje ukusa je da li vam se sviđa da jelo bude ređe ili gušće.

Pitanje ukusa je takođe i koliko ćete kajanske papričice staviti. Ja stavljam jednu papričicu i to je dovoljno da prijatno zaljuti celo jelo, ali ako ste ljubitelji ekstremnije ljutog, stavite dve ili tri papričice.

Servirajte sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: