Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Dinstana punjena jagnjeća plećka

Dinstana punjena jagnjeća plećka

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Dinstana punjena jagnjeća plećka
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
195 min.
Porcije
6
"Šta god da pravite - obavezno probajte ovu raznoliku dinstanu punjenu jagnjeću plećku"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 kg, bez kostiju
  • teleće mleveno meso - 200 g
  • dimljene grudi - 100 g, usitnjene
  • paradajz - 6 komada
  • beli luk - 3 čena
  • prezle - 3 kašike
  • belo vino - 1 šolja
  • masline - 12 komada, crne
  • jaja - 1 komad
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • paršun - 1/2 vezice
  • so - po ukusu
  • biber - 1 kašičica
  • muskatni oraščić - po ukusu
  • lovorov list - 1 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojimo masline od koštica i isečemo ih na krupno. Oljuštimo beli luk i istucamo ga. Oljuštimo paradajz i isečemo ga na kocke. Isečemo peršun.

Nadev pravimo tako što pomešamo usitnjene dimljene grudi, teleće mleveno meso, peršun, prezle, masline, beli luk i jaje.

Stavljamo nadev u sredinu plećeke, koju smo pažljivo izdubili i uvjamo je u rolat, dok koncem čvrsto stežemo.

Zagrevamo masnoću i u njoj na slaboj vatri ispržimo rolat sa svih strana. Dodajemo paradajz i belo vino, posolimo, začinjavamo biberom, oraščićem i lovorovim listom.

Poklapamo i na slaboj vatri dinstamo oko 2 sata i 30 minuta. S vremena na vreme okrećemo meso. Sklanjamo sa vatre i pažljivo sklanjamo konac. Isečemo rolat na kriške i serviramo sa sosom kao garnirungom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: