Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjeća plećka punjena pečurkama i spanaćem

Jagnjeća plećka punjena pečurkama i spanaćem

Maria DoevaMaria Doeva
Pomoćnik kuvara
405286
Jagnjeća plećka punjena pečurkama i spanaćem
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Recept koji može da okupi celu familiju oko stola... sa povodom ili bez njega"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća plećka - 1 komad (2 kg)
  • mladi luk - 1 veza
  • šargarepa - 2 komada
  • pečurke - 300 g
  • spanać - 250 g
  • ulje - 1 šoljica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu naseckajte na sitno i upržite ih na oko minut u delu jako zagrejanog ulja. Pečurke naseckajte na krupnije komade i upržite ih sa lukom i šargarepom oko 3-4 minuta.

Spanać blanširajte u vreloj posoljenoj vodi na 3 minuta, ocedite ga i ostavite da se ohladi. Naseckajte ga na sitno i dodajte ga u ostalo povrće. Posolite nadev i začinite ga majčinom dušicom i naseckanim peršunom.

Plećku odvojite od kostiju i u mesu koje ste dobili napravite udubljenje u obliku džepa, u koji stavite nadev. Ušijte džep i stavite meso u nauljeni pleh.

Pecite oko 2 i po sata, tokom prvih 20 minuta na 180 stepeni, a nakon toga smanjite na 140.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: