Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Pečeno jagnje»Jagnjetina pečena na tihoj vatri

Jagnjetina pečena na tihoj vatri

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Jagnjetina pečena na tihoj vatri
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
480 min.
Ukupno
510 min.
Porcije
4
"Pecite, dok mesno ne počne da se odavaja od koske, jedite - dok možete da dišete"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 2, 5 - 3 kg
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo meso, osušimo ga kuhinjskom krpom. Utrljavamo začine sa svih strana.

Stavljamo jagnjetinu u posudu za pečenje, ali obavezno s poklopcem. Prelivamo uljem i raspoređujemo ravnomerno.

Dodajemo i šolju vode. Zatvaramo poklopcem i stavljamo u rernu.

Ja uključim rernu uveče posle 22 sata na 100 stepeni i isključujem je oko 5.30. Ne otvaram poklopac, već ostavljam tako.

Kada rešite da servirate možete da zagrejete i tada se sklanja poklopac.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: