Patlidžan sa belim lukom u tiganju

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
28/04/2018
"Zaboravili smo da dodamo najvažnije u recept - merak, ali vi to znate "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 223
  • Pregledi tokom meseca976
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada, sitniji
  • beli luk - 3 čena
  • mladi beli luk - 1 struk
  • so
  • ulje - za prženje
  • jabukovo sirće - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžani se operu pod tekućom hladnom vodom, drške im se odstrane i iseku se na kolutove ali ne ljušte se.

Kolutovi patlidžana se posole i ostavljaju u cediljki 20-30 minuta da se ocede od gorkog soka.

Nakon toga se uzima nekoliko krugova patlidžana, stavljaju se jedan preko drugog i pažljivo se istiskaju rukama od gorkog soka.

U tiganj sa zagrejanim uljem se stavlja jedan ceo, blago rascepljen čen belog luka da se zaprži i da začini masnoću. Izvadi se iz tiganja i u ulju se zaprže šajbne patlidžana dok ne postanu zlatasto-braon. Okreću se drvenom štipaljkom da se proprže i sa druge strane.

Ispržene šajbne patlidžana se prebacuju u odgovarajuću posudu, posipaju se sa malo soli i jabukovog sirćeta i sitno isecanog mladog belog luk i usitnjenim čenovima starog belog luka.

Može da se konzumira kao predjelo ili topli garnirung uz roštilj odmah ili ohlađen kao salata.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar