Torta od šargarepe Rudolf

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
02/05/2018
"Garantovan veličanstven rezultat - probajte sjajnu Rudolfovu tortu od šargarepe "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano238
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 150 ml
  • smeđi šećer - 200 g
  • šargarepe - 300 g (narendane)
  • brašno - 175 g (sa podizačem testa)
  • orasi - 75 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • cimet - 1 kašičica
  • začini - 1 kašičica, smesa od cimeta, piment, oraščić
  • so - prstohvat
  • za glazuru
  • krem sir - 100 g
  • pomorandže - kora od jedne pomorandže
  • šećer u prahu - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte šargarepe na krupno rende. Umutite jaja, dodajte šećer i mešajte dok se smesa ne pretvori u gladak krem.

Dodajte ulje i ponovo promešajte. Dodajte narendane šargarepe.

Prosejte brašno, sodu i so direktno iznad posude u kojoj mešate. Dodajte cimet, začine i isečeno koštunjavo voće. Mešajte dok se smesa ne homogenizuje.

Podmažite pravougaonu posudu za pečenje i postavite paprirom za pečenje. Sipajte smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 150 stepeni oko sat vremena.

Ostavite gotovu koru da se potpuno ohladi. Za to vreme spremite glazuru.

Narendajte na fino rende koru od pomorandže. Dodajte šećer u prahu i krem sir. Promešajte.

Glazura bude dosta slatka tako da možete da umanjite šećer. Namažite koru sa glazurom i stavite u frižider na kratko.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar