Krem karamel kolač po turskom receptu

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
97
645
02/05/2018
"Život je previše kratak da se brinete za svaki zalogaj, zato jedite sa zadovoljstvom karamel kolač po turskom receptu "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 360
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za karamel
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 2 velike šolje
  • vanila - 1 komad
  • šećer - 3 kašike
  • kora pomorandže - 1 kom.
  • Za kolač
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 velika šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • kora pomorandže - 1 kom.
  • brašno - 1, 5 velika šolja
  • kakao - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju se karamelizuje 1 šolja šećera i sipa se na dno kalupa za kolač.

Odvojeno se u posudu razbiju 4 jaja, dodaje se sveže mleko (2 velike šolje), vanila, 3 kašike, šećera i renda se kora pomorandže. Sve promeša mikserom i sipa se u kalup za kolač.

Nakon toga u posudu se razbiju 3 jaja i dodaje se 1 velika šolja šećera. Muti se mikserom u penu. Nakon toga se dodaju ulje i sveže mleko. Nakon krtakog mešanja dodaju se i brašno, prašak za pecivo, kakao i renda se kora pomorandže.

Smesa se meša dobro i takođe se sipa u kalup za kolač preko prve smese pomoću kutlače.

Kalup za kolač se stavlja u drugu posudu za pečenje sa toplom vodom.

Desert se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta, nakon čega se rerna smanjuje na 175 stepeni.

Nakon što bude gotova ostavlja se da se potpuno ohladi, čuva se u frižideru nekoliko sati i okreće se na tepsiju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar