Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krem karamel kolač po turskom receptu

Krem karamel kolač po turskom receptu

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
222561k55
Krem karamel kolač po turskom receptu
Fotografije: Djemile Cheshlieva
2 / 4
02/05/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Život je previše kratak da se brinete za svaki zalogaj, zato jedite sa zadovoljstvom karamel kolač po turskom receptu"

Potrebni sastojci

  • Za karamel
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 2 velike šolje
  • vanila - 1 komad
  • šećer - 3 kašike
  • kora pomorandže - 1 kom.
  • Za kolač
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 velika šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • kora pomorandže - 1 kom.
  • brašno - 1, 5 velika šolja
  • kakao - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju se karamelizuje 1 šolja šećera i sipa se na dno kalupa za kolač.

Odvojeno se u posudu razbiju 4 jaja, dodaje se sveže mleko (2 velike šolje), vanila, 3 kašike, šećera i renda se kora pomorandže. Sve promeša mikserom i sipa se u kalup za kolač.

Nakon toga u posudu se razbiju 3 jaja i dodaje se 1 velika šolja šećera. Muti se mikserom u penu. Nakon toga se dodaju ulje i sveže mleko. Nakon krtakog mešanja dodaju se i brašno, prašak za pecivo, kakao i renda se kora pomorandže.

Smesa se meša dobro i takođe se sipa u kalup za kolač preko prve smese pomoću kutlače.

Kalup za kolač se stavlja u drugu posudu za pečenje sa toplom vodom.

Desert se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta, nakon čega se rerna smanjuje na 175 stepeni.

Nakon što bude gotova ostavlja se da se potpuno ohladi, čuva se u frižideru nekoliko sati i okreće se na tepsiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: