Način pripreme
U posudi promešamo tipsko brašno, samleveno laneno seme i so. Dodajemo hladan maslac isečen na kockice i žumance, dobro promešamo, dodajemo kašiku po kašiku vode da bismo mogli da zamesimo testo. Uvijamo u foliju i ostavljamo 30 minuta u frižideru.
Pripremamo nadev. U zagrejanom ulju propržimo sitno iseckan luk i tikvicu, očišćenu i isečenu na kockice. Pospemo solju i biberom, i kada povrće promeni boju, skidamo sa vatre. Pomešamo sa iseckanom mirođijom, strukom belog luka i peršunom.
U posudi umutimo 2 jajeta, ako su manja 3. Dodajemo komadiće topljenog sira, kockice kačkavalja, sitan sir i pavlaku za kuvanje.
Testo razvijamo oklagijom u okruglu koru preko papira za pečenje i stavljamo u tepsiju prečnika 23 cm, formirajući visoku ivicu. Dno izbockamo viljuškom, odozgo stavljamo papir za pečenje i beli pasulj za težinu. Pečemo u rerni ugrejanoj na 180 stepeni oko 12 minuta, skidamo papir sa pasuljem i pečemo još 30-40 minuta.
Preko kore sipamo prženi luk sa tikvicama, a preko toga kašikom rasporedimo smesu sa jajima.
Pečemo kiš sa sirom i povrćem dok se nadev ne stegne, probamo čačkalicom za zube.
Serviramo kiš ohlađen, isečen na parčiće i posut peršunom.
Veoma je ukusno, prijatno!