Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Kiš»Hrskavi kiš sa povrćem

Hrskavi kiš sa povrćem

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7702385k247
Hrskavi kiš sa povrćem
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 7
26/10/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Odlučio sam da poslužim hrskavi kiš sa povrćem sa salatom od ljuštenog paradajza i nekoliko listova svežeg bosiljka."

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 275 g
  • POVRĆE
  • tikvice - 2 komada
  • krompir - 3 komada
  • paprika - 1 komad, crvena
  • JOŠ
  • prezle - 100 g
  • parmezan - 50 g
  • mocarela - 150 g
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • so
  • biber
  • origano
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste pripremili ovaj ukusni kiš sa povrćem, prvo isecite svo povrće na dugačke tanke trake.

Tikvice koje sam koristio bile su male i nisam ih ljuštio.

Oljuštio sam krompir, isekao ga na pola po sredini, a zatim ga isekao na trake.

Papriku takođe.

Svo povrće stavite u posudui pospite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Promešajte da se začini.

Prelijte ih sa 2 kašike maslinovog ulja i ponovo promešajte.

U posebnoj posudi pomešati prezle, sitno rendani parmezan, malo origana i bosiljka.

Odmotajte lisnato testo na radnoj površini.

Pripremite pleh dimenzija nešto manjih od lisnatog testa, tako da se može formirati i ivica.

Stavite testo u pleh zajedno sa papirom.

Koristio sam ohlađeno lisnato testo koje nisam dalje razvlačio.

Na dno u tankom sloju pospite polovinu mešavine prezli i parmezana.

Nasecite mocarelu i poređajte je na prezle.

Mocarelu možete zameniti topljenim sirom ili kačkavaljem.

Počnite da ređate seckano povrće. Red tikvica, red krompira, red paprike i tako sve dok ga ne potrošite.

Prelijte povrće maslinovim uljem i pospite preostalim prezlama i parmezanom.

Savijte ivice testa prema unutra i pecite kiš sa povrćem u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-45 minuta, dok ivice testa ne porumene, a povrće ne bude ispečeno.

Nakon pečenja, isecite kiš i poslužite.

Odluđio sam da poslužim hrskavi kiš sa povrćem sa salatom od ljuštenog paradajza i nekoliko listova svežeg bosiljka.

I čaša belog vina je skoro obavezna.

Ideju za ovaj kiš od povrća sam video na kanalu Subjektivno o Italiji, ali sam je napravio uz male izmene.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: