Način pripreme
Da biste pripremili ovaj ukusni kiš sa povrćem, prvo isecite svo povrće na dugačke tanke trake.
Tikvice koje sam koristio bile su male i nisam ih ljuštio.
Oljuštio sam krompir, isekao ga na pola po sredini, a zatim ga isekao na trake.
Papriku takođe.
Svo povrće stavite u posudui pospite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Promešajte da se začini.
Prelijte ih sa 2 kašike maslinovog ulja i ponovo promešajte.
U posebnoj posudi pomešati prezle, sitno rendani parmezan, malo origana i bosiljka.
Odmotajte lisnato testo na radnoj površini.
Pripremite pleh dimenzija nešto manjih od lisnatog testa, tako da se može formirati i ivica.
Stavite testo u pleh zajedno sa papirom.
Koristio sam ohlađeno lisnato testo koje nisam dalje razvlačio.
Na dno u tankom sloju pospite polovinu mešavine prezli i parmezana.
Nasecite mocarelu i poređajte je na prezle.
Mocarelu možete zameniti topljenim sirom ili kačkavaljem.
Počnite da ređate seckano povrće. Red tikvica, red krompira, red paprike i tako sve dok ga ne potrošite.
Prelijte povrće maslinovim uljem i pospite preostalim prezlama i parmezanom.
Savijte ivice testa prema unutra i pecite kiš sa povrćem u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-45 minuta, dok ivice testa ne porumene, a povrće ne bude ispečeno.
Nakon pečenja, isecite kiš i poslužite.
Odluđio sam da poslužim hrskavi kiš sa povrćem sa salatom od ljuštenog paradajza i nekoliko listova svežeg bosiljka.
I čaša belog vina je skoro obavezna.
Ideju za ovaj kiš od povrća sam video na kanalu Subjektivno o Italiji, ali sam je napravio uz male izmene.
Prijatno!