Aromatični svinjski đuveč

Toni Aleksov
Toni Aleksov
Početnik
06/05/2018
"Jedan đuveč, u koji ćete se zaljubiti pre nego što ga probate - toliko je aromatičan "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano312
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski ragu - 500 g
  • krompir - 6 - 7 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • crni luk - 1 glavica
  • povrće - mešavina smrznutog povrća (boranija, karfiol, prokelj, bamija, crvena paprika)
  • so
  • ulje
  • kajenska paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica, suv
  • pivo - 1 čaša
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski ragu se kratko prži u vrućem ulju.

Posuti sa malo soli i bibera i staviti u posudu za đuveč sa oljuštenim i krupno narezanim krompirom. U đuveč stavite i očišćene i narezane šargarepu i luk.

Odozgo rasporedite smrznuto povrće. Dodati soli po ukusu, crni biber, kajensku papriku i suvi origano.

Mast od prženog mesa sipajte zajedno sa pivom preko svih sastojaka. Poklopite đuveč i stavite ga u hladnu rernu.

Prvo pecite na 220 stepeni oko 30 minuta. Tada se temperatura smanjuje na 180 stepeni i pečenje se nastavlja sve dok meso nije gotovo.

Kada izvadite đuveč iz rerne, možete da ga pospete svežim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar