Način pripreme
Ovaj, veoma lak, ali efektan recept se priprema u nekoliko lakih koraka.
Prvo i najvažnije je da imate dobar kozji sir. Najbolji je kozji sir koji se pravi po francuskoj tehnologiji - unutra je mekan i kremast, a spolja ima tvrdu koricu.
Nasecite sir na deblje kolutove i lagano umutite jaje. U tanjirima prepremite brašno i dve vrste susama odvojeno. U još jedan tanjir možete, po želji, da stavite seckani badem, uz koji će vaše jelo biti raznovrsnije.
Potopite svaki komad sira prvo u jaja, zatim u brašno, ponovo u jaja i na kraju u susam ili badem, tako da se oni dobro zalepe na komad sira u debljem sloju.
Spuštajte komade sira u umereno do jako zagrejano ulje i pržite za kratko, do lepe boje sa obe strane.
Izvadite komade sira na ubrus da upije višak masnoće i kasnije ih poređajte kao mozaik - red sa crnim susamom, red sa svetlim susamom, red sa bademom ili ih stavite na čačkalicu.
Ukrasite slatkom od borovnice i poslužite toplo.
Prijatno!