Kuvana riba sa povrćem

08/05/2018
"Jednostvano, zdravo i veoma ukusno - specijalno za vas "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano826
  • Pregledi tokom meseca44
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite luk i beli luk na polumesec.

U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje, ugrejte i dodajte luk i beli luk. Dinstajte na jakoj vatri dok ne omekša, mešajte s vremena na vreme.

Začinite sa malo soli. Dodajte pola veze peršuna, krupnije iseckanog, promešajte i skinite tiganj sa vatre.

Očistite i operite skušu, odsecite glave i repove, isecite na filete, očistite kosti.

U drugom tiganju sa poklopcem ugrejte 2-3 supene kašike maslinovog ulja, na dno stavite polovinu dinstanog luka i lepo rasporedite. Preko luka poređajte filete skuše.

Preko njih sipajte drugu polovinu dinstanog crnog luka. Na kraju rasporedite oljušten i krupnije izrendan paradajz.

U posudu iscedite sok od limuna i u njega dodajte riblji bujon i promešajte. Začinite solju, biberom. Dobro promešajte i sipajte smesu polako preko ribe, luka i paradajza. Pojačajte vatru.

Isecite limetu na tanke krugove i poređajte odozgo. Pospite preostalim iseckanim peršunom. Čim smesa provri smanjite jačinu vatre, poklopite i kuvajte još 20 minuta.

Kuvanu ribu servirajte na podlozi od luka i paradajza, prelite sa malo odvojenog sosa, ukrasite kriškom limuna i strukom peršuna.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar