Način pripreme
Oljuštite i isecite luk i beli luk na polumesec.
U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje, ugrejte i dodajte luk i beli luk. Dinstajte na jakoj vatri dok ne omekša, mešajte s vremena na vreme.
Začinite sa malo soli. Dodajte pola veze peršuna, krupnije iseckanog, promešajte i skinite tiganj sa vatre.
Očistite i operite skušu, odsecite glave i repove, isecite na filete, očistite kosti.
U drugom tiganju sa poklopcem ugrejte 2-3 supene kašike maslinovog ulja, na dno stavite polovinu dinstanog luka i lepo rasporedite. Preko luka poređajte filete skuše.
Preko njih sipajte drugu polovinu dinstanog crnog luka. Na kraju rasporedite oljušten i krupnije izrendan paradajz.
U posudu iscedite sok od limuna i u njega dodajte riblji bujon i promešajte. Začinite solju, biberom. Dobro promešajte i sipajte smesu polako preko ribe, luka i paradajza. Pojačajte vatru.
Isecite limetu na tanke krugove i poređajte odozgo. Pospite preostalim iseckanim peršunom. Čim smesa provri smanjite jačinu vatre, poklopite i kuvajte još 20 minuta.
Kuvanu ribu servirajte na podlozi od luka i paradajza, prelite sa malo odvojenog sosa, ukrasite kriškom limuna i strukom peršuna.
Prijatno!