Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»Kuvana riba sa povrćem

Kuvana riba sa povrćem

ZoriZori
Guru
8932865k
Kuvana riba sa povrćem
Fotografije: Zori
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Jednostvano, zdravo i veoma ukusno - specijalno za vas"

Potrebni sastojci

  • skuša - 2 komada, fileti
  • luk - 4 glavice
  • paradajz - 4 komada, oljušten i isečen na kockice
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje
  • peršun - 1 veza
  • sok od limuna - od 1 limuna
  • riblji bujon - 2 šolje
  • so
  • biber
  • limeta - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite luk i beli luk na polumesec.

U dublji tiganj sipajte maslinovo ulje, ugrejte i dodajte luk i beli luk. Dinstajte na jakoj vatri dok ne omekša, mešajte s vremena na vreme.

Začinite sa malo soli. Dodajte pola veze peršuna, krupnije iseckanog, promešajte i skinite tiganj sa vatre.

Očistite i operite skušu, odsecite glave i repove, isecite na filete, očistite kosti.

U drugom tiganju sa poklopcem ugrejte 2-3 supene kašike maslinovog ulja, na dno stavite polovinu dinstanog luka i lepo rasporedite. Preko luka poređajte filete skuše.

Preko njih sipajte drugu polovinu dinstanog crnog luka. Na kraju rasporedite oljušten i krupnije izrendan paradajz.

U posudu iscedite sok od limuna i u njega dodajte riblji bujon i promešajte. Začinite solju, biberom. Dobro promešajte i sipajte smesu polako preko ribe, luka i paradajza. Pojačajte vatru.

Isecite limetu na tanke krugove i poređajte odozgo. Pospite preostalim iseckanim peršunom. Čim smesa provri smanjite jačinu vatre, poklopite i kuvajte još 20 minuta.

Kuvanu ribu servirajte na podlozi od luka i paradajza, prelite sa malo odvojenog sosa, ukrasite kriškom limuna i strukom peršuna.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: