Način pripreme
Pileće meso se isecka na sitno i zaprži u malo masnoće.
Nakon što se zarumeni dodaju se očišćeni i isečeni na sitno luk, beli luk, šargarepa i pečurke, Nakon što omekšaju doliva se gotov pileći bujon.
Sos se ostavlja da vri oko deset minuta.
Bešamel se sprema tako što se u manjoj šerpici istopi maslac, stavlja se brašno i meša se da ne zagori. U tankom mlazu se naliva toplo sveže mleko. Meša se da se ne formiraju grudvice dok se ne zgusne. Sos se začinjava solju i oraščićem.
Na dno posude za pečenje se stavlja nekolikon kašika bešamela, odozgo kore, preko njih sos od piletine i pečuraka. Ide red od tri vrste kačkavalja, a preko njih opet kore. Tako se ređa dok se ne istroše sastojci.
Skroz na kraju se završava korama, belim sosom i sirom.
Lazanja se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok se ne dobije lepa zlatasta korica.