Način pripreme
Jaja se podele na belanca u žumanca u odvojene posude. Belanca se umute sa pola šećera u čvrst sneg.
Žumanca se umute ostatkom šećera, dodaju se maslac, voda i brašno sa praškom za pecivo, vanila i muti se mnogo dobro, dobija se veoma gusta smesa. Dodaje se u umućena belanca i meša se.
Odvaja se dve trećine smese i dodaje se kakao, u preostalu trećinu se nestavlja, ostaje bela.
Peku se u zagrejanoj rerni na papiru za pečenje u kalupu od oko 20 cm, na 180 stepeni. Ako drveni štapić izlazi suv, znači da je gotovo.
Nakon pečenje ostavlja se da se ohladi.
Braon kora se iseče na 3 pločice, bela na 2 pločice.
Za sirup se u šerpu stavlja šećer i dodaje se voda i vri 2-3 minuta dok se potpuno ne rastopi.
Za krem se u posudi umuti pavlaka sa šećerom u prahu.
Na poslužavnik se stavlja jedna pločica, posle se prelije sirupom, stavlja se krem od pavlake, pločica i tako dalje, preliva se kremom odozgo i sa strane.
Glazura se sprema tako što se čokolada istopi na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj rerni, posle se dodaje ulje, meša se i sipa se preko torte.
Posipa se mlevenim orasima.