Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Nemački kolač sa semenom maka

Nemački kolač sa semenom maka

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Nemački kolač sa semenom maka
Fotografije: marcheva14
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Pogledajte kakve kolače nemačke bake pripremaju svojim unucima"

Potrebni sastojci

  • KORA
  • brašno - 150 g, belo
  • šećer - 65 g, kristal
  • maslac - 65 g
  • jaja - 1 komad
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • vanila - 1 kesica
  • NADEV
  • sveže mleko - 400 ml
  • šećer - 120 g, kristal
  • seme maka - 200 g
  • griz - 4 kašike
  • kisela pavlaka - 200 g
  • vanila - 1 kesica
  • PRELIV
  • šećer - 1 kašika
  • sveže mleko - 1 kašika
  • kisela pavlaka - 200 g
  • belance - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni

Dublja keramička posuda za tart oko 22-24 cm

Brašno, šećer, maslac, jaje, vanilu i prašak za pecivo umešajte u tvrdo testo od maslaca.

Napravite loptu od testa, a zatim je rayvijte oklagijom na deblju koru i uz pomoć oklagije je postavite u kalup, pritisnite je na dno, poravnajte je i napravite zidove, kao ogradu. Ostavite testo u frižideru dok pripremite nadev.

Mleko, šećer, seme maka, griz i pavlaku promešajte i umutite žicom. Sipajte u dublju posudu i stavite na umerenu vatru, pa skuvajte krem uz neprestano mešanje. Skinite sa vatre, dodajte vanilu, pokrijte folijom i ohladite skoro do sobne temperature.

Kada se krem dovoljno ohladi, sipajte ga preko kore od maslaca i pecite na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Ohladite potpuno.

PRELIV

Belanca umutite u sneg. Mleko, šećer i pavlaku umutite žicom. Pažljivo, u delovima, dodajte umućena belanca uz lagano mešanje da dobijete vazdušasti krem.

Smesu sipajte preko ohlađenog kolača, ponovo sve vratite u rernu na 180 stepeni da se zapeče oko 15 minuta.

Izvadite i ohladite potpuno. Poslužite nasečeno na komade kao što sečete tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: