Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pica sa tunjevinom, parmezanom i paradajzem

Pica sa tunjevinom, parmezanom i paradajzem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Pica sa tunjevinom, parmezanom i paradajzem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
16 min.
Ukupno
36 min.
Porcije
2
"Zdrava pica za ručak, ali i za večeru, za užinu, za žurku ili jednostavno ako želite da se prejedete"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • prva varijanta
  • brašno - 250 g
  • kvasac - 8 g, svež
  • voda - 120 ml
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1 kašičica, ravna
  • šećer - 1 kašičica
  • druga varijanta
  • testo za picu - gotovo
  • za nadev
  • tunjevina - 150 g, iz konzerve
  • paradajz - 1 komad
  • paradajz sos - 4 - 5 kašika
  • parmezan - 7 kašika, narendan
  • mocarela - oko 100 g, zrela, narendana
  • origano - 1 kašičica, suv
  • bosiljak - 1 kašičica, suv
  • divlji luk - 10 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite testo od namirnica iz recepta. Napravite od njega loptu, pospite je brašnom i ostavite je da odmori 30-40 minuta, dok ne udvostruči zapreminu.

Razvijte oklagijom tanku koru u obliku kruga ili pravougaonika, zavisno od posude za pečenje. Umesto jedne pice, možete napraviti dve manje.

Premažite koru paradajz sosom, pospite origanom, bosiljkom i polovinom sitno naseckanog divljeg luka.

Tunjevinu ocedite od tečnosti ili masnoće iz konzerve i rasporedite je u mrvicama preko cele površine pice. Odozgo pospite polovinu parmezana, poređajte paradajz nasečen na fine kolutove, zatim preostali parmezan i na kraju stavite mocarelu.

Pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 16 minuta ili dok pica ne dobije zlatnu boju po krajevima, a mocarela ne bude fino istopljena i sa koricom.

Pre nego što poslužite picu, pospite je preostalim divljim lukom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: